Genel Diş Hekimliği Uygulamaları

Genel diş hekimliği uygulamalarında klinik olarak yaklaşımımız öncelikle sorunları büyümeden halletmektir. Bunun için önceliğimiz rutin kontrollerdir. Hastalarımızı her altı ayda bir görüp ağız hijyeni denetimi, eksiklikler konusunda gerekirse hijyen önerileri gereklilik durumunda her altı ayda bir diş taşı temizliği yapmaktır. Bu işlem esnasında tespit edilen çürükler daha büyümeden estetik dolgular ile restore edilir. İki senede bir panoramik film ile radyolojik olarak herhangi bir sorun olup olmadığı değerlendirilir.

Bu başlık altında inceleyebileceğimiz tedavilerimiz:

Diş taşı temizliği (Detertraj ):

Diş taşları tükürüğümüzdeki minerallerin dişler üzerinde biriken bakteri plağına çökelmesi ile oluşurlar. Diş taşları düzenli aralıklarla temizletilmediği taktirde dişeti iltihabına yol açarlar. Dişeti iltihabında rol oynayan bakteriler vücudumuzda başka hastalıklara da yol açtığı bilimsel araştırmalar ile kanıtlanmıştır. Bunlardan bazıları damar sertliği, dolayısıyla kalp hastalıkları, şeker hastalığında kandaki şeker seviyesinin kontrol edilmesinde zorluklar gibi bir çok literatürde yer alan çalışmalar vardır. Fırçalama esnasında dişeti kanaması dişeti iltihabının en büyük belirtisidir.

Altı ayda bir yaptıracağınız düzenli diş hekimi ziyaretlerinde gerekli görüldüğü taktirde diş taşı temizliğini öneriyoruz. Diş taşı temizliğinin dişlerinize hiçbir zararı yoktur. Aksine biriken diş taşları çene kemiğinde erimeye sebep olur ve hiç çürüğü olmayan dişinizin kaybına yol açabilir.

Kompozit Dolgular:

Kompozit dolgular diş renginde dolgulardır. Günümüzde gümüş ve cıva içeren amalgam dolguları tamamen terk etmiş durumdayız. Kompozit dolgular sadece estetik anlamda değil amalgam dolgulara göre dişe bağlanma açısından da üstündür. Ayrıca yapım anında ışık ile sertleştirildiği için yapımından hemen sonra fonksiyon görebilmektedir.

Tabi ki kompozit dolgular da her alanda olduğu gibi günden güne gelişmektedir. Kliniğimizde son jenerasyon ürünleri takip etmekte ve uygulamaktayız.

Kanal Tedavisi:

Dişin çürüğü dişin sinirlerine ulaştığı zaman sinirlerde geri dönüşümü olmayan hasara yol açmaktadır. Bu gibi durumlarda sinirleri almaktan ve kanal tedavisi yapmaktan başka seçeneğimiz kalmamaktadır. Aksi takdirde alınmayan sinirler diş içerisinde ölür ve dişte iltihap ilerleyen durumda kök ucunda enfeksiyon ve kist gelişir. Kök ucu enfeksiyonları da genel vücut sağlığı için önemli bir tehdittir. En büyük belirtisi gece ağrıları sıcak soğuk hassasiyetleridir. Böyle bir durumda hemen diş hekimine başvurulması gerekir.

Kanal tedavisi çok özenle ve hassasiyetle yapılması gereken bir tedavidir tam anlamıyla yapılmayan kanal tedavileri sonrasında da kök ucu enfeksiyonları gelişebilir. Köklerin tam boyunda doldurulması gerekir. Bunu için de kliniğimizde dijital röntgenler ve dijital kök boyu ölçüm cihazı (apex locator ) kullanmaktayız.

İmplant Tedavisi

Sağlıklı gülüş ve ağız görünümü ile yaşam kalitesine artış

Randevu ve Bilgi

+90 212 823 60 90

Güncel Tedavi Ekipmanları

Kliniğimizde son teknoloji ve uluslararası standartlarda ekipmanlar kullanılmaktadır